Home > Event > Culturele zondag

Culturele zondag

Iedere tweede zondag van de maand is een Culturele Zondag in Gorinchem met een keur aan kunst, ambacht en uitvoeringen. Niet alleen musea en podia zijn open tussen 13 en 17 uur, ook galeries en werkplaatsen ontvangen je graag.

Deze maand: veel muziek

De Culturele Zondag heeft er een nieuwe deelnemer bij: het Akoestisch Open Podium in café De Keizer. Een podium waar talenten zich kunnen presenteren op het gebied van muziek, rap, rock, cabaret of poëzie. Deelnemers kunnen zich vooraf of op de middag zelf aanmelden. Aanvang: 16.00 uur, gratis toegang.

Ook in ‘Het Zevende Huis’ aan de Knipsteeg is muziek. Hier vinden twee concerten plaats om 14.30 en 16.15 uur van de Nederlandstalige liedjesschrijvers Banus en de Ridder. Hun muziek is geënt op de 60-er en 70-er jaren, pop, rock, blues, jazz, folk. Koffie/thee en fris zijn gratis, er wordt wel een vrijwillige bijdrage gevraagd.

In Peeriscoop treedt om 15.00 uur zangeres, songwriter en filmmaakster Renske Taminiau op. Zij zingt eigen werk waarbij ze ook films heeft gemaakt. Een van haar liedjes wordt begeleid door unieke beelden van Wubbo Ockels uit de ruimte. Entree: € 12,50 inclusief consumptie en hapjestafel na afloop.

Exposities

In het Gorcums Museum wordt gewerkt aan de nieuwe wisselexpositie die op 19 oktober geopend wordt. De historische collectie en de vaste expositie over de Martelaren van Gorcum zijn wel te bezoeken.

In het Hendrick Hamelmuseum is een prachtige expositie ‘De stad Gorcum 1662-1762’, waar gravures, aquarellen en voorwerpen uit deze periode het aanzien van onze stad aantonen.

Naast deze musea zijn een aantal galerieën geopend. In de Caponnière hangen schilderijen van de Gorcumse Evaline Kemp. Haar stijl is figuratief, met af en toe een uitstapje naar wat fijner werk. Daarnaast is de Caponnière open als gezellig proeflokaal waar het goed toeven is.

In galerie Vizioen exposeert de Gorcumse kunstenaar Dick Ippel o.a. zijn ‘Laatste avondmaal’ en verder zal Milo Kromhout een demonstratie geven van zijn beeldhouwkunst.

Galerie ‘Kunst bij Karel’ is geopend voor liefhebbers van eigentijdse kunst. Er zijn deze zondag extra veel kunstenaars aanwezig.

In het minimuseum van de Aanlegsteiger is spionage afluisterapparatuur te zien met uitleg van Hugo Ouwerkerk.

In het atelier voor klavecimbelbouw van Boudewijn Verhoef exposeert keramiste Silene van Waveren.

In het stiltecentrum onder in de toren van de Grote Kerk exposeert Sia Hollemans tussen 13 en 15 uur met werken in de collagetechniek, waaronder het achtdelige werk over de schepping.

Gorcum vertelt

In het ‘Gorcum vertelt’ café in bistro Piccolo ontvangt vaste gastvrouw Arida van Baardewijk de bekende Gorcumse winkelier Ben Groot die zijn levensverhaal zal vertellen. Aanvang: 14 uur.  

Variabel aanbod

Deelnemers kunnen flexibel meedoen wanneer zij willen. Ook zijn er niet alleen (vaste) locaties, zoals galerieën, kerken en musea, maar ook activiteiten als muziek, theater, dans, film, workshops, uitleen op wisselende of pop-up locaties. Kijk op de website voor het actuele programma en adressen.

Er is geen vaste route. Via de website www.culturelezondaggorinchem.nl kan je zelf bepalen waar je naartoe wil gaan. Vanaf de eerste dag van elke maand is het complete programma online. De deelnemers en locaties zijn herkenbaar aan een blauwe vlag.

Datum

zo, 10/11/2019 - 13:00 tot 17:00

Contact

Vesting/Haarwijk/Gildenwijk
06-17150835

Aankomende evenementen