Home > Event > IFFG Sunday Special: A Private War + nagesprek met Paul Conroy

IFFG Sunday Special: A Private War + nagesprek met Paul Conroy

Op zondag 13 oktober is de film A Private War te zien in de Vue, een film die je niet wil missen! 'A Private War' vertelt het verhaal van de Amerikaanse oorlogsjournaliste Marie Colvin. Na afloop is er een nagesprek met oorlogsfotograaf Paul Conroy, die erbij was toen Colvin overleed in Syrië. 

Programma
14.30 uur Van harte welkom in de foyer
14.50 uur Inleiding film
15.00 uur Start film
16.50 uur Nagesprek met de oorlogsfotograaf Paul Conroy
17.15 uur Napraten in de gezellige foyer van de bioscoop

Kijkwijzer vanaf 16 jaar.
Meld je snel aan, want vol=vol!
Kaarten via https://eventix.shop/bndx7xxj

Deze film is gebaseerd op waargebeurde feiten. Het vertelt het verhaal van de Amerikaanse oorlogsjournaliste Marie Colvin, werkzaam bij The Sunday Times, een Britse krant. Ver verwijderd
van de frontlinie moet Colvin een persoonlijke strijd uitvechten wanneer ze te maken krijgt met een posttraumatische stressstoornis. Ondanks dit moet ze haar gezondheid en veiligheid op het spel zetten om op nieuws te blijven jagen. Zij werd gedreven door een journalistiek oergevoel: waarheidsvinding met een stevige dosis humanisme. Maar haar werk vroeg ook offers.

Private War is een klein monument voor Marie Colvin, een oorlogscorrespondent die over onmatig veel lef en empathie beschikte. Matthew Heinemans regie legt de nadruk op Colvins werk, maar toont ook haar privé sores. Met veel drank en bravoure, en soms ook therapie, probeerde ze de stress en de trauma’s onder de duim te houden. Zij werkte nauw samen met de bekende oorlogsfotograaf en vriend Paul Conroy. Hij is aanwezig bij de film voor het nagesprek en vragen.

Datum

Contact

VUE Gorinchem - Appeldijk 59
06-37447022

Aankomende evenementen