Home > Event > Nationale Archeologiedagen

Nationale Archeologiedagen

Grijp je kans en breng een bezoek aan het gemeentelijk archeologiedepot van Gorinchem. Normaal gesproken kun je het depot en de werkruimte alleen op afspraak bezoeken. Maar tijdens de Nationale Archeologiedagen van vrijdag 11 t/m zondag 13 oktober zijn wij van 14.00 tot 17.00 uur geopend voor publiek. De toegang is gratis.

Programma

Kinderen (8−12 jaar) kunnen op vrijdag‑, zaterdag- en zondagmiddag naar vondsten zoeken met een metaaldetector of opdrachten uitvoeren tijdens een speurroute. Voor de beste speurders valt daarmee een heus diploma te behalen! (Jongere) kinderen kunnen een eigen tegeltje voor thuis ontwerpen. Op zaterdag- en zondagmiddag kun je tijdens het vondstenspreekuur je eigen vondsten laten beoordelen door depotbeheerder Martin Veen.

Gorcumse tegeltjes

Afgelopen zomer werd tijdens de verbouwing van een oude kelder aan de Langendijk een grote hoeveelheid tegeltjes gevonden. De vondst kreeg veel aandacht in AD Rivierenland. Tijdens de open dagen kun je zien wat er ondertussen met deze tegeltjes gebeurde.

Datum

Contact

Archeologiedepot, Arkelsedijk 24
0183-660178

Aankomende evenementen