Verken de omgeving

Home > Verken de omgeving

Verken de omgeving

Gorinchem ligt midden in het grote rivierengebied. Een perfect startpunt voor de mooiste (fiets)tochten langs de Linge, Maas en Waal! Met de fiets- en voetveren kun je dit prachtige gebied helemaal ontdekken. Er is genoeg te zien en beleven. De unieke Vestingdriehoek, forten in de Hollandse Waterlinie, de Biesbosch en Glasstad Leerdam zijn allemaal op loop- of fietsafstand. Kies maar uit! 

Vestingdriehoek: wandelen, varen & ontdekken

De Vestingdriehoek Gorinchem – Woudrichem - Slot Loevestein - Fort Vuren is een van de mooiste onderdelen van de Hollandse Waterlinie. Ooit bedoeld om de vijand buiten te houden, nu staan de vestingpoorten wijd open. Ontdek zelf de rol van het water en spannende verhalen in dit unieke stukje Nederland.

Te doen in de Vestingdriehoek

werelderfgoed

Nieuwe Hollandse Waterlinie

Midden in het landschap duiken ze ineens op: de forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het is het grootste geheim van Nederland, verscholen in het landschap. Ze is er wel, maar je ziet haar (bijna) niet. Ontdek de waterlinie te voet, op de fiets of met de boot! Fiets van fort naar fort of wandel door de velden die onder water gezet konden worden. Veerpontjes verbinden de routes langs de forten met elkaar.   

Lees meer

Dichtbij | Forten & fietsen in de Hollandse Waterlinie

vesting gorinchem

Oude Hollandse Waterlinie

Ook in de Oude Hollandse Waterlinie was Gorinchem een vesting van formaat. Lees het verhaal van de eerste Linies in het magazine Vesting!

Lees het Vesting! Magazine

Aan de Linge

In de Biesbosch linie